Hallonkräm på paleovis
Super snabbt och gott mellanmål/frukost!
1 Pers
- 110 gram Hallon
- 1 Banan
- 1 tsk kokosolja
Hacka bananen och mixa tillsammans med hallon och kokosolja till en slät fin kräm
Serveringsförslag
Med lite nötter

Skinkgratäng med svamp och babyspenat
Perfekt lunchlåde-mat som går snabbt att förbereda samtidigt som det smakar och mättar bra!
2 pers.
- 4 ägg
- 2 dl mjölk
- ½ tsk Salt
- Peppar
- 2 dl blandad svamp
- Olivolja
- Vitlök
- 1Påse Babyspenat
- 100 g Rökt skinka
- Riven/smulad ost
Sätt ugnen på 175g C
Vispa ihop ägg, mjölk, S&P
Dela svampen
Stek svampen och pressad vitlök i lite olivolja tills svampen vattnat ur
Fördela spenat och hackad skinka i en ugnssäker form
Tillsätt svamp och ost
Häll över äggstanningen och grädda ca 20 min tills gratängen stabbat sig
Serveringsförslag
Egentligen behövs inga fler grönsaker, men lite avokadosalsa kan vara gott
Tips
Champinjoner och några trattkantareller är exempel på svamp
Fetaost eller Mozzarella som ost
Smaksätt med favorit-kryddor för lite mer karaktär

Källa bild:http://www.tasteline.com/Recept/Potatis-_och_skinkgratang_2
Bananpannkaka - Med två ingredienser
Endast två ingredienser och ändå så gott!
Passar både till soppan eller som frukost och mellanmål....
1 Pers / 2 Pannkakor
- 1 Banan
- 2 Ägg
- Salt
Hacka bananen och stavmixa sedan tillsammans med ägg och en nypa salt
Stek smeten i smör eller kokosolja för lite smaksättning
Serveringsförslag
Kvarg eller keso med massor bär, och ev. lite vaniljpulver

Kladdkaka på nyttigare vis
Jag har som sagt varit väldigt skeptisk till dadlar i bakverk, men än en gång har jag insett att det fungerar mer än väl. Jag hade svårt att inte äta för mycket av smeten innan kakan kom in i ugnen, och det är ett mycket bra betyg. Denna kladdkaka är minst lika god som en vanlig, trots att den varken innehåller socker eller smör. Tror du mig inte, så testa :D

1 Springform
- 10 st Urkärnade dadlar
- 1 dl kokos
- 2 dl Mandelmjöl
- 5 msk kakao
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 tsk bakpulver
- En nypa havssalt
- ½ dl kokosolja
- 3 ägg
- 1 msk honung
Sätt ugnen på 175 g C
Mixa hackade dadlar och kokos med stavmixer eller i en matberedare
Häll i mandelmjöl, kakao, vaniljpulver, balpulver och salt, mixa
Smält kokosoljan och rör ner i blandningen tillsammans med ägg och honung
Mixa samman till en smet och häll ner i en (kokos)oljad springform
Grädda ca 15-20 min i mitten på ugnen, den ska vara kletig då den tas ut
Serveringsförslag:
Tillsammans med grädde eller glass på hederligt vis, bär eller nötter, med kokosgrädde eller kvarg smaksatt med vaniljpulver... oändliga möjligheter!
Tips:
Ställ kladdkakan svalt en stund innan servering så den stabiliserar sig lite
Jag använde en lite mindre springform för att få lite höjd på den
Krämig Aubergin- och kycklinggratäng
En riktigt krämig och god gratäng med lagom sting! Du kommer inte behöva ångra om du lagar till detta :)
2 pers.
- 1 Stor Aubergin
- 2 Kycklingfiléer
- 1.5 dl matlagningsgrädde
- 1 msk tomatpuré
- ½ hönsbuljongtärning
- ½ tsk sambal oelek
- S&P
- Olivolja
- Riven ost (Ex. Mozzarella)
Sätt ugnen på 225g C
Skiva auberginen i ca halvcentimeter tjocka skivor
Stek dem ett par minuter per sida i lite olivolja och salt
Dela kycklingfiléerna i halvor, så de blir både tunnare och mindre
Stek dem i olja tills de fått lite stekyta, S&P
Blanda samman grädde, tomatpuré, smulad hönsbuljong, sambal och ett krm salt
Varva aubergin, kyckling och sås i en ugnssäker form, ca två varv
Avsluta med ett lager riven ost
In i mitten av ugnen ca 20 min
Serveringsförslag:
Som den är, eller med ytterligare grönsaker. Jag hackade lite tomat och avokado som jag pressade lite citron över och toppade med S&P. Varför inte lite färsk basilika eller liknande?!

Källa bild: http://www.sydsvenskan.se/mat--dryck/dagens-recept/auberginegratang-med-gronsallad/