Hallonkräm på paleovis

Super snabbt och gott mellanmål/frukost!

         

          1 Pers

  • 110 gram Hallon
  • 1 Banan
  • 1 tsk kokosolja

 

Hacka bananen och mixa tillsammans med hallon och kokosolja till en slät fin kräm

 

 

Serveringsförslag

Med lite nötter

 

 

 
Källa bild: http://www.paleoskafferiet.se/category/tillbehor/kram-och-sylt/page/2/

 

 

 

 


Skinkgratäng med svamp och babyspenat

Perfekt lunchlåde-mat som går snabbt att förbereda samtidigt som det smakar och mättar bra!

 

         2 pers.

                       

  • 4 ägg
  • 2 dl mjölk
  • ½ tsk Salt
  • Peppar
  • 2 dl blandad svamp
  • Olivolja
  • Vitlök
  • 1Påse Babyspenat
  • 100 g Rökt skinka
  • Riven/smulad ost

 

Sätt ugnen på 175g C

Vispa ihop ägg, mjölk, S&P

Dela svampen

Stek svampen och pressad vitlök i lite olivolja tills svampen vattnat ur

Fördela spenat och hackad skinka i en ugnssäker form

Tillsätt svamp och ost

Häll över äggstanningen och grädda ca 20 min tills gratängen stabbat sig

 

 

Serveringsförslag

Egentligen behövs inga fler grönsaker, men lite avokadosalsa kan vara gott

 

Tips

Champinjoner och några trattkantareller är exempel på svamp

Fetaost eller Mozzarella som ost

Smaksätt med favorit-kryddor för lite mer karaktär

 

 

Källa bild:http://www.tasteline.com/Recept/Potatis-_och_skinkgratang_2

 


Bananpannkaka - Med två ingredienser

Endast två ingredienser och ändå så gott!

Passar både till soppan eller som frukost och mellanmål....

  

          1 Pers / 2 Pannkakor

  • 1 Banan
  • 2 Ägg
  • Salt

 

Hacka bananen och stavmixa sedan tillsammans med ägg och en nypa salt

Stek smeten i smör eller kokosolja för lite smaksättning

 

 

Serveringsförslag

Kvarg eller keso med massor bär, och ev. lite vaniljpulver

 

 Källa bild: http://stinalee.se/2013/03/27/bananpannkaka/

 

                       

 


Kladdkaka på nyttigare vis

Jag har som sagt varit väldigt skeptisk till dadlar i bakverk, men än en gång har jag insett att det fungerar mer än väl. Jag hade svårt att inte äta för mycket av smeten innan kakan kom in i ugnen, och det är ett mycket bra betyg. Denna kladdkaka är minst lika god som en vanlig, trots att den varken innehåller socker eller smör. Tror du mig inte, så testa :D            

 

 

            1 Springform

 

  • 10 st Urkärnade dadlar
  • 1 dl kokos
  • 2 dl Mandelmjöl
  • 5 msk kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk bakpulver
  • En nypa havssalt
  • ½ dl kokosolja
  • 3 ägg
  • 1 msk honung

 

Sätt ugnen på 175 g C

Mixa hackade dadlar och kokos med stavmixer eller i en matberedare

Häll i mandelmjöl, kakao, vaniljpulver, balpulver och salt, mixa

Smält kokosoljan och rör ner i blandningen tillsammans med ägg och honung

Mixa samman till en smet och häll ner i en (kokos)oljad springform

Grädda ca 15-20 min i mitten på ugnen, den ska vara kletig då den tas ut

 

Serveringsförslag:

Tillsammans med grädde eller glass på hederligt vis, bär eller nötter, med kokosgrädde eller kvarg smaksatt med vaniljpulver... oändliga möjligheter!

Tips:

Ställ kladdkakan svalt en stund innan servering så den stabiliserar sig lite

Jag använde en lite mindre springform för att få lite höjd på den

 

 

 

 

 

 

 


Krämig Aubergin- och kycklinggratäng

En riktigt krämig och god gratäng med lagom sting! Du kommer inte behöva ångra om du lagar till detta :) 

 

           2 pers.

  • 1 Stor Aubergin
  • 2 Kycklingfiléer
  • 1.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk tomatpuré
  • ½ hönsbuljongtärning
  • ½ tsk sambal oelek
  • S&P
  • Olivolja
  • Riven ost (Ex. Mozzarella)

 

 

Sätt ugnen på 225g C

Skiva auberginen i ca halvcentimeter tjocka skivor

Stek dem ett par minuter per sida i lite olivolja och salt

Dela kycklingfiléerna i halvor, så de blir både tunnare och mindre

Stek dem i olja tills de fått lite stekyta, S&P

Blanda samman grädde, tomatpuré, smulad hönsbuljong, sambal och ett krm salt

Varva  aubergin, kyckling och sås i en ugnssäker form, ca två varv

Avsluta med ett lager riven ost

In i mitten av ugnen ca 20 min

 

 

Serveringsförslag:

Som den är, eller med ytterligare grönsaker. Jag hackade lite tomat och avokado som jag pressade lite citron över och toppade med S&P. Varför inte lite färsk basilika eller liknande?!

 

 

 

 

Källa bild: http://www.sydsvenskan.se/mat--dryck/dagens-recept/auberginegratang-med-gronsallad/

 


RSS 2.0