Kladdkaka på nyttigare vis

Jag har som sagt varit väldigt skeptisk till dadlar i bakverk, men än en gång har jag insett att det fungerar mer än väl. Jag hade svårt att inte äta för mycket av smeten innan kakan kom in i ugnen, och det är ett mycket bra betyg. Denna kladdkaka är minst lika god som en vanlig, trots att den varken innehåller socker eller smör. Tror du mig inte, så testa :D            

 

 

            1 Springform

 

  • 10 st Urkärnade dadlar
  • 1 dl kokos
  • 2 dl Mandelmjöl
  • 5 msk kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk bakpulver
  • En nypa havssalt
  • ½ dl kokosolja
  • 3 ägg
  • 1 msk honung

 

Sätt ugnen på 175 g C

Mixa hackade dadlar och kokos med stavmixer eller i en matberedare

Häll i mandelmjöl, kakao, vaniljpulver, balpulver och salt, mixa

Smält kokosoljan och rör ner i blandningen tillsammans med ägg och honung

Mixa samman till en smet och häll ner i en (kokos)oljad springform

Grädda ca 15-20 min i mitten på ugnen, den ska vara kletig då den tas ut

 

Serveringsförslag:

Tillsammans med grädde eller glass på hederligt vis, bär eller nötter, med kokosgrädde eller kvarg smaksatt med vaniljpulver... oändliga möjligheter!

Tips:

Ställ kladdkakan svalt en stund innan servering så den stabiliserar sig lite

Jag använde en lite mindre springform för att få lite höjd på den

 

 

 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0