Kladdkaka på nyttigare vis
Jag har som sagt varit väldigt skeptisk till dadlar i bakverk, men än en gång har jag insett att det fungerar mer än väl. Jag hade svårt att inte äta för mycket av smeten innan kakan kom in i ugnen, och det är ett mycket bra betyg. Denna kladdkaka är minst lika god som en vanlig, trots att den varken innehåller socker eller smör. Tror du mig inte, så testa :D

1 Springform
- 10 st Urkärnade dadlar
- 1 dl kokos
- 2 dl Mandelmjöl
- 5 msk kakao
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 tsk bakpulver
- En nypa havssalt
- ½ dl kokosolja
- 3 ägg
- 1 msk honung
Sätt ugnen på 175 g C
Mixa hackade dadlar och kokos med stavmixer eller i en matberedare
Häll i mandelmjöl, kakao, vaniljpulver, balpulver och salt, mixa
Smält kokosoljan och rör ner i blandningen tillsammans med ägg och honung
Mixa samman till en smet och häll ner i en (kokos)oljad springform
Grädda ca 15-20 min i mitten på ugnen, den ska vara kletig då den tas ut
Serveringsförslag:
Tillsammans med grädde eller glass på hederligt vis, bär eller nötter, med kokosgrädde eller kvarg smaksatt med vaniljpulver... oändliga möjligheter!
Tips:
Ställ kladdkakan svalt en stund innan servering så den stabiliserar sig lite
Jag använde en lite mindre springform för att få lite höjd på den