Skinkgratäng med svamp och babyspenat

Perfekt lunchlåde-mat som går snabbt att förbereda samtidigt som det smakar och mättar bra!

 

         2 pers.

                       

  • 4 ägg
  • 2 dl mjölk
  • ½ tsk Salt
  • Peppar
  • 2 dl blandad svamp
  • Olivolja
  • Vitlök
  • 1Påse Babyspenat
  • 100 g Rökt skinka
  • Riven/smulad ost

 

Sätt ugnen på 175g C

Vispa ihop ägg, mjölk, S&P

Dela svampen

Stek svampen och pressad vitlök i lite olivolja tills svampen vattnat ur

Fördela spenat och hackad skinka i en ugnssäker form

Tillsätt svamp och ost

Häll över äggstanningen och grädda ca 20 min tills gratängen stabbat sig

 

 

Serveringsförslag

Egentligen behövs inga fler grönsaker, men lite avokadosalsa kan vara gott

 

Tips

Champinjoner och några trattkantareller är exempel på svamp

Fetaost eller Mozzarella som ost

Smaksätt med favorit-kryddor för lite mer karaktär

 

 

Källa bild:http://www.tasteline.com/Recept/Potatis-_och_skinkgratang_2

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0