Skinkgratäng med svamp och babyspenat
Perfekt lunchlåde-mat som går snabbt att förbereda samtidigt som det smakar och mättar bra!
2 pers.
- 4 ägg
- 2 dl mjölk
- ½ tsk Salt
- Peppar
- 2 dl blandad svamp
- Olivolja
- Vitlök
- 1Påse Babyspenat
- 100 g Rökt skinka
- Riven/smulad ost
Sätt ugnen på 175g C
Vispa ihop ägg, mjölk, S&P
Dela svampen
Stek svampen och pressad vitlök i lite olivolja tills svampen vattnat ur
Fördela spenat och hackad skinka i en ugnssäker form
Tillsätt svamp och ost
Häll över äggstanningen och grädda ca 20 min tills gratängen stabbat sig
Serveringsförslag
Egentligen behövs inga fler grönsaker, men lite avokadosalsa kan vara gott
Tips
Champinjoner och några trattkantareller är exempel på svamp
Fetaost eller Mozzarella som ost
Smaksätt med favorit-kryddor för lite mer karaktär

Källa bild:http://www.tasteline.com/Recept/Potatis-_och_skinkgratang_2
Kommentarer
Trackback