Krämig Aubergin- och kycklinggratäng

En riktigt krämig och god gratäng med lagom sting! Du kommer inte behöva ångra om du lagar till detta :) 

 

           2 pers.

  • 1 Stor Aubergin
  • 2 Kycklingfiléer
  • 1.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk tomatpuré
  • ½ hönsbuljongtärning
  • ½ tsk sambal oelek
  • S&P
  • Olivolja
  • Riven ost (Ex. Mozzarella)

 

 

Sätt ugnen på 225g C

Skiva auberginen i ca halvcentimeter tjocka skivor

Stek dem ett par minuter per sida i lite olivolja och salt

Dela kycklingfiléerna i halvor, så de blir både tunnare och mindre

Stek dem i olja tills de fått lite stekyta, S&P

Blanda samman grädde, tomatpuré, smulad hönsbuljong, sambal och ett krm salt

Varva  aubergin, kyckling och sås i en ugnssäker form, ca två varv

Avsluta med ett lager riven ost

In i mitten av ugnen ca 20 min

 

 

Serveringsförslag:

Som den är, eller med ytterligare grönsaker. Jag hackade lite tomat och avokado som jag pressade lite citron över och toppade med S&P. Varför inte lite färsk basilika eller liknande?!

 

 

 

 

Källa bild: http://www.sydsvenskan.se/mat--dryck/dagens-recept/auberginegratang-med-gronsallad/

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0