Krämig Aubergin- och kycklinggratäng
En riktigt krämig och god gratäng med lagom sting! Du kommer inte behöva ångra om du lagar till detta :)
2 pers.
- 1 Stor Aubergin
- 2 Kycklingfiléer
- 1.5 dl matlagningsgrädde
- 1 msk tomatpuré
- ½ hönsbuljongtärning
- ½ tsk sambal oelek
- S&P
- Olivolja
- Riven ost (Ex. Mozzarella)
Sätt ugnen på 225g C
Skiva auberginen i ca halvcentimeter tjocka skivor
Stek dem ett par minuter per sida i lite olivolja och salt
Dela kycklingfiléerna i halvor, så de blir både tunnare och mindre
Stek dem i olja tills de fått lite stekyta, S&P
Blanda samman grädde, tomatpuré, smulad hönsbuljong, sambal och ett krm salt
Varva aubergin, kyckling och sås i en ugnssäker form, ca två varv
Avsluta med ett lager riven ost
In i mitten av ugnen ca 20 min
Serveringsförslag:
Som den är, eller med ytterligare grönsaker. Jag hackade lite tomat och avokado som jag pressade lite citron över och toppade med S&P. Varför inte lite färsk basilika eller liknande?!

Källa bild: http://www.sydsvenskan.se/mat--dryck/dagens-recept/auberginegratang-med-gronsallad/