Grönkålspaj med valnötter

 
 

Nu då julen närmar sig tycker jag denna paj är speciellt god och passande

 

  

·          Nyttigare pajdeg med olja (Se: Huvudrätter - paj och soppa)

 

·         1 förp. fryst grönkål

·         1 msk olja

·         1 Vitlöksklyfta

·         1 tsk salt

·         1 krm svartpeppar

·         2 dl riven cheddarost

·         1 dl grovhackad valnötter

 

           Äggstanning

·         4 ägg

·         3 dl mjölk

 

Tillaga och förgrädda pajskalet i en pajform

Tina grönkålen och låt den rinna av

Fräs grönkålen och pressad vitlök i olja i en stekpanna, S&P

Vispa ihop äggstanningen

Fördela grönkålen över pajskalet, på med ost och nötter

Häll över äggstanningen

Grädda nedre delen av ugnen 25-30 min

 

 

 

Serverings förslag

Fetaost sallad

 

Tips

Krävs mer äggstanning öka 4 msk mjölk per ägg

 

 

 Källa bild:http://www.arstiderna.com/recept/Recept/gronkalspaj-med-cheddarost-och-valnotter

 


Moussaka med mozzarellatäcke

Härlig moussaka, där jag bytt ut ost-såsen mot ett härligt mozzarella-täcke.

En riktigt god variant om jag själv får säga det!

 

          4 pers.

  • 2 Auberginer
  • 400g  Köttfärs
  • Olja
  • 1 Vitlöksklyfta
  • 1 förp. krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Oregano & Timjan
  • 2 krm kanel
  • 1 förp. Mozzarella

 

 

Sätt ugnen på 200g C

Skär auberginen i cm tjocka skivor

Strö över salt och låt dem ligga en stund

Stek köttfärs och vitlök i olja

Tillsätt tomater, tomatpuré, salt och övriga kryddor

Koka ca 10-15 min

Torka av auberginskivorna och stek dem i olja ca en minut per sida

Lägg 1/3 av auberginen i botten på en ugnssäker form

Täck med hälften av köttfärssåsen

Repetera och avsluta med aubergin på toppen

Fördela riven mozzarella över

Grädda i mitten av ugnen ca 45 min

 

 

Serveringsförslag:

Sallad

 

Tips

Lägg över folie om osten får mycket färg snabbt

 

Källa bild: http://www.ica.se/recept/lasagne-moussaka-med-aubergine-och-mozzarella-713510/
 

 


RSS 2.0