Grönkålspaj med valnötter

 
 

Nu då julen närmar sig tycker jag denna paj är speciellt god och passande

 

  

·          Nyttigare pajdeg med olja (Se: Huvudrätter - paj och soppa)

 

·         1 förp. fryst grönkål

·         1 msk olja

·         1 Vitlöksklyfta

·         1 tsk salt

·         1 krm svartpeppar

·         2 dl riven cheddarost

·         1 dl grovhackad valnötter

 

           Äggstanning

·         4 ägg

·         3 dl mjölk

 

Tillaga och förgrädda pajskalet i en pajform

Tina grönkålen och låt den rinna av

Fräs grönkålen och pressad vitlök i olja i en stekpanna, S&P

Vispa ihop äggstanningen

Fördela grönkålen över pajskalet, på med ost och nötter

Häll över äggstanningen

Grädda nedre delen av ugnen 25-30 min

 

 

 

Serverings förslag

Fetaost sallad

 

Tips

Krävs mer äggstanning öka 4 msk mjölk per ägg

 

 

 Källa bild:http://www.arstiderna.com/recept/Recept/gronkalspaj-med-cheddarost-och-valnotter

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0