Grönkålspaj med valnötter
Nu då julen närmar sig tycker jag denna paj är speciellt god och passande
· Nyttigare pajdeg med olja (Se: Huvudrätter - paj och soppa)
· 1 förp. fryst grönkål
· 1 msk olja
· 1 Vitlöksklyfta
· 1 tsk salt
· 1 krm svartpeppar
· 2 dl riven cheddarost
· 1 dl grovhackad valnötter
Äggstanning
· 4 ägg
· 3 dl mjölk
Tillaga och förgrädda pajskalet i en pajform
Tina grönkålen och låt den rinna av
Fräs grönkålen och pressad vitlök i olja i en stekpanna, S&P
Vispa ihop äggstanningen
Fördela grönkålen över pajskalet, på med ost och nötter
Häll över äggstanningen
Grädda nedre delen av ugnen 25-30 min
Serverings förslag
Fetaost sallad
Tips
Krävs mer äggstanning öka 4 msk mjölk per ägg
Källa bild:http://www.arstiderna.com/recept/Recept/gronkalspaj-med-cheddarost-och-valnotter