Moussaka med mozzarellatäcke

Härlig moussaka, där jag bytt ut ost-såsen mot ett härligt mozzarella-täcke.

En riktigt god variant om jag själv får säga det!

 

          4 pers.

  • 2 Auberginer
  • 400g  Köttfärs
  • Olja
  • 1 Vitlöksklyfta
  • 1 förp. krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Oregano & Timjan
  • 2 krm kanel
  • 1 förp. Mozzarella

 

 

Sätt ugnen på 200g C

Skär auberginen i cm tjocka skivor

Strö över salt och låt dem ligga en stund

Stek köttfärs och vitlök i olja

Tillsätt tomater, tomatpuré, salt och övriga kryddor

Koka ca 10-15 min

Torka av auberginskivorna och stek dem i olja ca en minut per sida

Lägg 1/3 av auberginen i botten på en ugnssäker form

Täck med hälften av köttfärssåsen

Repetera och avsluta med aubergin på toppen

Fördela riven mozzarella över

Grädda i mitten av ugnen ca 45 min

 

 

Serveringsförslag:

Sallad

 

Tips

Lägg över folie om osten får mycket färg snabbt

 

Källa bild: http://www.ica.se/recept/lasagne-moussaka-med-aubergine-och-mozzarella-713510/
 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0