Moussaka med mozzarellatäcke
Härlig moussaka, där jag bytt ut ost-såsen mot ett härligt mozzarella-täcke.
En riktigt god variant om jag själv får säga det!
4 pers.
- 2 Auberginer
- 400g Köttfärs
- Olja
- 1 Vitlöksklyfta
- 1 förp. krossade tomater
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- Oregano & Timjan
- 2 krm kanel
- 1 förp. Mozzarella
Sätt ugnen på 200g C
Skär auberginen i cm tjocka skivor
Strö över salt och låt dem ligga en stund
Stek köttfärs och vitlök i olja
Tillsätt tomater, tomatpuré, salt och övriga kryddor
Koka ca 10-15 min
Torka av auberginskivorna och stek dem i olja ca en minut per sida
Lägg 1/3 av auberginen i botten på en ugnssäker form
Täck med hälften av köttfärssåsen
Repetera och avsluta med aubergin på toppen
Fördela riven mozzarella över
Grädda i mitten av ugnen ca 45 min
Serveringsförslag:
Sallad
Tips
Lägg över folie om osten får mycket färg snabbt

Kommentarer
Trackback