Mug cakes till frukosten
Tydligen har jag missat något, detta med mug cakes. Det handlar om att baka något i mikron i en kopp. Ofta kanske en efterrätt, men här kom jag över ett riktigt gott och nyttigt frukostrecept, ett alternativ till den traditionella havregrynsgröten. Enkelt och gott, efter detta blir det svårt att gå tillbaka.

1 pers
- 1 dl Havregryn
- 1 ägg
- ½ skivad banan
- 1 msk kokos
- 2 msk hackade nötter (Jag tog 1 msk linfrö + 1 msk naturella solrosfrön)
- ½ tsk kanel
- ½ krm salt
- 2 msk frysta Hallon eller blåbär
- Olja
Mixa havregryn, ägg, skivad banan, kokos, nötter, kanel och salt med en stavmixer.
Blanda med frysta bär.
Häll upp i smord skål eller kopp som rymmer ca 2dl vätska.
Mikra 1½ min på full effekt.
Tips
variera nötter och bär efter eget tycke
Serveringsförslag
Jag tycker det var gott med mjölk till, då åt jag i en skål för att det skulle få plats. Keso och yoghurt är andra förslag
Källa till fotot: http://www.ica.se/recept/mug-cake-717189/
Kommentarer
Trackback