Chicken Parmigiana
En av mina favoriträtter ifrån min tid i Australien. Kyckling med god tomatsås samt ett täcke av ost. Då jag beställde in detta i Italien kunde jag konstatera att min var godare än restaurangens. Enkelt, uppskattat, behöver nog inte säga så mycket mer, värt att testas :)
4 pers.
- 4 Kyckling filéer
- 2 Vitlöks klyftor
- ½ burk tomatsoppa
- ½ förp krossade tomater (slå av tomatsaften)
- Ev. Basilika
- 2 krm salt
- En del Riven Naturell ost (Hushållsost eller mozzarella)
- En del Riven Parmesan (eller västerbottenost)
Dela varje kycklingfilé i två delar på längden så de blir tunnare
Tillaga dem i stekpanna tills de är nästintill färdiga med lite S&P
Under tiden, fräs på vitlök i lite olja och tillsätt tomatsoppa samt krossade tomater, låt koka i ca 15 minuter, S&P, smaka ev av med basilika
Lägg filéerna i en ugnsform, platta sidan uppåt, fördela såsen över och toppa med riven ost precis så det täcker
In i ugnen på hög värme tills osten smält och fått lite färg
Serveringsförslag:
Serveras med grönsallad och klyftpotatis (rostade rotfrukter)
Tips
Angående osten tar jag vad som finns hemma, inte alltid två olika sorter
Angående soppan, ta inte den billigaste då det är den som sätter större delen av smaken på tomatsåsen
En smart idé är att göra dubbelt av tomatsåsen och förvara hälften i frysen till nästa gång så går det riktigt snabbt att göra denna rätt
