Chicken Parmigiana

En av mina favoriträtter ifrån min tid i Australien. Kyckling med god tomatsås samt ett täcke av ost. Då jag beställde in detta i Italien kunde jag konstatera att min var godare än restaurangens. Enkelt, uppskattat, behöver nog inte säga så mycket mer, värt att testas :)

 

           4 pers.

  • 4 Kyckling filéer
  • 2 Vitlöks klyftor
  • ½ burk tomatsoppa
  • ½ förp krossade tomater (slå av tomatsaften)
  • Ev. Basilika
  • 2 krm salt
  • En del Riven Naturell ost (Hushållsost eller mozzarella)
  • En del Riven Parmesan (eller västerbottenost)

 

Dela varje kycklingfilé i två delar på längden så de blir tunnare

Tillaga dem i stekpanna tills de är nästintill färdiga med lite S&P

Under tiden, fräs på vitlök i lite olja och tillsätt tomatsoppa samt krossade tomater, låt koka i ca 15 minuter, S&P, smaka ev av med basilika

Lägg filéerna i en ugnsform, platta sidan uppåt,  fördela såsen över och toppa med riven ost precis så det täcker

In i ugnen på hög värme tills osten smält och fått lite färg

 

 

Serveringsförslag:

Serveras med grönsallad och klyftpotatis (rostade rotfrukter)

 

Tips

Angående osten tar jag vad som finns hemma, inte alltid två olika sorter

Angående soppan, ta inte den billigaste då det är den som sätter större delen av smaken på tomatsåsen

En smart idé är att göra dubbelt av tomatsåsen och förvara hälften i frysen till nästa gång så går det riktigt snabbt att göra denna rätt

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0