Torskrygg med soltorkade tomater och bruten potatis
Det är roligt då man hittar nya goda recept, detta är ett för tillfället! Torskrygg i ugnen som riktigt smälter i munnen! Jag kan inte vara egoistisk och behålla detta för mig själv :)
2 pers
- 2 Torskryggfiléer
- 1.5 msk smält smör till fisken
- ½ tsk sambal oelek
- 1 vitlöksklyfta
- 6 bitar soltorkade tomater
- ½ msk persilja
- S&P
- Potatis i mindre storlek
- 1 msk smör till potatisen
- Salt
Skrubba och koka potatisen. Sätt ugnen på 200gC.
Rör ihop smält smör med sambal oelek, persilja, vitlök, S&P.
Häll i botten på ugnsfast form, lägg på fisken och vänd den i smöret. S&P.
Strimla soltorkade tomaterna och toppa på fisken.
In i ugnen 15 min.
Ringla smör i en annan ugnsfast form, lägg på de färdigkokta potatisarna.
Knacka sönder dem med något trubbigt.
Ringla över smör och salta ordentligt.
Värm ugnen till högsta temperatur på grilleffekt då fisken är klar och ställ in potatisarna tills de blir småknapriga på ytan, ca 5 min.
Serverings förslag
En härlig fetaost sallad
Tips
Fryst persilja fungerade bra till receptet (jag föredrar även att persiljan inte tar över smakmässigt och då passar fryst till)

Kommentarer
Trackback