Chiapudding

Detta passar bra till frukost eller mellanmål. Gott och mättande! Jag har lagt märket till att jag blir mindre hungrig under dagen då jag startat med detta. Dock kan det vara bra att veta att konsistensen är annorlunda om man har svårt för det, puddingen består av svällda frön.  

 

           1 pers

 

  • 1.5 msk Chiafrön
  • 1 dl mjölk (Många använder mandel- eller havremjölk, men vanlig går lika bra tycker jag)

 

          Exempel på tillbehör

  • 1 dl tärnad Mango
  • ½ dl skivad banan
  • ½ dl färska hallon
  • En klick matyoghurt
  • Rostade nötter

 

Blanda chiafrön med mjölk

Rör om efter ca 5 min

Låt stå minst 15 min till, men helst över natten i kylen

 

Serverings förslag

Valfri frukter och bär, man behöver inte göra det komplicerat för sig. Jag äter oftast banan & blåbär med mandelspån. Jordgubbar & banan eller tinad bärblandning från frysen

 

Tips

Man kan tillsätta lite vaniljpulver om man vill få lite mer smak på puddingen

 

 

 

     
 


 

 


Torskrygg med soltorkade tomater och bruten potatis

Det är roligt då man hittar nya goda recept, detta är ett för tillfället! Torskrygg i ugnen som riktigt smälter i munnen! Jag kan inte vara egoistisk och behålla detta för mig själv :)

 

              2 pers

 

  • 2 Torskryggfiléer
  • 1.5 msk smält smör till fisken
  • ½ tsk sambal oelek
  • 1 vitlöksklyfta
  • 6 bitar soltorkade tomater
  • ½ msk persilja
  • S&P

 

  • Potatis i mindre storlek
  • 1 msk smör till potatisen
  • Salt

 

Skrubba och koka potatisen. Sätt ugnen på 200gC.

Rör ihop smält smör med sambal oelek, persilja, vitlök, S&P.

Häll i botten på ugnsfast form, lägg på fisken och vänd den i smöret. S&P.

Strimla soltorkade tomaterna och toppa på fisken.

In i ugnen 15 min.

 

Ringla smör i en annan ugnsfast form, lägg på de färdigkokta potatisarna.

Knacka sönder dem med något trubbigt.

Ringla över smör och salta ordentligt.

Värm ugnen till högsta temperatur på grilleffekt då fisken är klar och ställ in potatisarna tills de blir småknapriga på ytan, ca 5 min.

 

Serverings förslag

En härlig fetaost sallad

 

Tips

 Fryst persilja fungerade bra till receptet (jag föredrar även att persiljan inte tar över smakmässigt och då passar fryst till)

 

 
 

 

 


RSS 2.0