Quesadillas med kyckling

En matig version av quesadillas som fungerar både till middag eller som snacks. Trots att detta är en nyttigare version med betydligt mindre ost än vanligt så får den fortfarande den goda smaken av den. Ostsmaken tillsammans med sambal oelek tycker jag personligen är en väldigt lyckad combo.

 

                       

        2 pers (Som middagsmat)

 

  • 4 Tortillabröd,fullkorn
  • 2-3 Kycklingfiléer
  • Olja
  • 1-2 Vitlöksklyftor
  • Ca 1 tsk sambal Oelek
  • S&P
  • 250 g minikeso
  • Riven ost
  • Smör till stekning

 

Strimla kycklingen fint, stek tills färdiga i olja tillsammans med pressad vitlök, sambal oelek, S&P.

Blanda kycklingen med keson och smaka av. Det kan behövas mer sambal oelek beroende på vilken sort man använder.  

Fördela blandningen på de fyra bröden med lite riven ost över.

Vik dem på mitten till ”halvmånar”.  

Stek halvmånarna gyllenbruna i lite smör, ca 2 min per sida så osten smälter. 

 

Serveringsförslag

Servera hela eller varje ”halvmåne” i tårtbits-snittar som plockmat på fest eller liknande. Med en Pico de gallo salsa (Se: Tillbehör - Bas) och gräddfil. Eller salsa, guacamole (Se: Tillbehör - sås & dressing) och gräddfil.

 

 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0