God Lax och spenatpaj

Jag fortsätter på paj-temat, känner att det är något man inte kan få för mkt av :) Det här är en enkel och mycket god paj med få ingredienser som passar lika bra till vardags som till helgen! Den blir inte lika fyllig som min kycklingpaj så det räcker bra med en vanlig pajform utan hög kant.

 

           En pajform        

       

  • Nyttigare pajdeg med olja (Se: Huvudrätter - paj och soppa)

 

  • 200 g rökt lax    
  • ½ förp färsk spenat
  • ½ förp fetaost
  • Hackad dill, färsk eller fryst efter eget tycke
  • Svartpeppar
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk

 

Laga till pajskalet enligt instruktioner

Sätt ugnen på 200 g C

Skär laxen i mindre bitar, fördela tillsammans med spenat, fetaost , dill och svartpeppar över pajskalet

Vispa samman ägg och mjölk

Häll över pajen och in i mitten av ugnen ca 20 min tills äggstanningen stannat och pajen fått färg

 

         

       

 

Serverings förslag

Grönsallad med resterande spenat och fetaost plus fler ingredienser efter tycke, samt en klick lättkvarg!

 

Tips

Paj med denna typ av äggstanning är både gott, mättande och nyttigare. Använd recept för pajbotten plus äggstanning, och variera fyllningen från gång till gång. Ett tips jag fått för att lyckas med äggstanningen är att beräkna ca 4 msk mjölk per ägg. Detta gör det även lätt att reglera äggstanningen, om man upplever att det behöver tillsättas mer till pajen (innan man stoppar in den i ugnen alltså :) 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0