Nyttigare Pajdeg med olja

Nyttigare pajdeg som är enkel att arbeta med samtidigt som den blir spröd och god vid tillagning, funkar till alla slags matpajer.

 

           En pajform

 

  • 3 dl dinkelmjöl, fullkorn
  • ½ tsk salt
  • 3/4 dl olja
  • ½ dl vatten

 

Sätt ugnen på 175 g C.

Blanda mjöl, salt och olja.

Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen.

Tryck ut degen i en pajform och nagga med gaffel.

Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 15 min.

 

Tips

Att använda riktigt kallt vatten ger det rätta fraset. Arbeta snabbt ihop degen, överarbetad deg blir seg och trist. Tumma degen från mitten och utåt. Nagga med en gaffel så det inte bildas luftbubblor. Ställ kallt före gräddning så sjunker inte kanterna så lätt.

 

 

Källa: https://www.google.se/search?hl=sv&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1093&bih=538&q=Pajbotten&oq=Pajbotten&gs_l=img.3...554.1930.0.2196.9.4.0.5.5.0.97.381.4.4.0...0.0...1ac.1.4.img.HJL5XZM6GMc#hl=sv&site=imghp&tbm=isch&sa=1&q=Naggad+pajdeg&oq=Naggad+pajdeg&gs_l=img.3...3666.6347.9.6636.14.14.0.0.0.0.116.1303.9j5.14.0...0.0...1c.1.4.img.hK2WIX-Sk6A&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.42965579,d.bGE&fp=4dd34b677915eb6b&biw=1093&bih=538&imgrc=hSqZklr2RMkDhM%3A%3BMJJk8DBv8nGXfM%3Bhttp%253A%252F%252F2.bp.blogspot.com%252F-03aXVV_gX6w%252FUI2TsGOFPOI%252FAAAAAAAACYU%252FtyVwsHR8nTw%252Fs1600%252FDSC09373.JPG%3Bhttp%253A%252F%252Fendoftavnybakt.blogspot.com%252F2012%252F10%252Fpajdeg-matpajlchf.html%3B1600%3B1065

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0