Kycklingburgare med rotfrukts-strips
Enkelt, gott och lite kladdigt :)
Detta behövs hemma per person.
- Rotfrukter, ex. 1 liten potatis, 1 palsternacka och 1 morot
- 1 Kycklingfilé
- 1 Fullkornsbröd
- Salladsblad
- Tomat
- Paprika
- 0.5-1 dl Gräddfil
- Vitlök
- Sambal Oelek
- S&P
- Olja
Skala och skär rotfrukterna i strips liknande stavar. Lägg i ugnssäker form med olja, S&P. In i ugnen på ca 220 grader C i ca 15-20 min. Kolla till emellanåt.
Blanda två dressingar. Gräddfil, pressad vitlök, S&P. Gräddfil, lite Sambal Oelek, S&P.
Skär kycklingfilén i två delar, en över och en underdel. Stek med S&P.
Dela och stek paprikan också.
Skölj sallad och skär tomat.
Värm på brödet som sista moment och lägg sedan ihop burgaren med dressing, sallad, tomat, paprika och kyckling, endera som en dubbelburgare eller med en filé på sidan av. Upp på tallrik med rotfrukts-stripsen som med fördel kan avnjutas doppade i resterande dressing.
Kommentarer
Trackback