Citron- och basilika smakande fiskgratäng
Åt detta för någon dag sedan och då slog tanken mig att det var slut på sommarlovet och dax att lägga ut något igen, att dela med mig :) En god och enkel fiskgratäng om man gillar inslag av citron och basilika!
2 pers
- 300 g vit fiskfilé
- ½ tsk salt
- ¼ dl hackad basilika
- 1 vitlöksklyfta
- 2 dl Lätt matlagningsgrädde
- ¼ citron, saft + skal
- Riven ost
Sätt ugnen på 225g C.
Lägg fisken i en form, salta, pressa över vitlök och lägg på hackad basilika
Blanda samman matlagningsgrädde, citron: skal + saft
Häll såsen över fisken och på med lite ost på toppen
Gratinera i mitten av ugnen ca 20 minuter
Serveringsförslag:
Matvete eller fullkornsbulgur som suger i sig av såsen, samt ugnstekta tomathalvor och vitlöksstekt sparris.
Tips:
Om man tycker det är jobbigt att ha färska kryddor att sköta, så dra bort de blad som är kvar och frys in dem i en burk, bara att ta fram och använda nästa gång!
