Egen kycklingkebab
Gott och enkelt att sno ihop sin egen kebab med sina favorittillbehör!
Jag älskar den här såsen (den är absolut inte stark), den är en av de få där jag inte byter ut gräddfil mot lättkvarg. Inte för att det inte blir gott med lättkvarg, men för att att det blir super gott med gräddfil :)
2 pers
- 4 tortillabröd fullkorn alt 2 pitabröd
- ½ Grillad kyckling
- S&P
- Grillkrydda
- Valfri sallad, ex: Isbergssallad, tomat, avokado och fetaost
Kebabsås
- 2 dl gräddfil
- 1 vitlöksklyfta
- 1.5 msk chilisås
- ¼ tsk sambal Oelek
- ½ tsk Italiensk salladskrydda
- ¼ tsk grillkrydda
- Svartpeppar
Börja med att blanda ihop kebabsåsen;
Pressa ner vitlöken i gräddfilen, vänd ner chilisås och sambal oelek. Krydda med salladskrydda, grillkrydda och svartpeppar. Ställ på kylning.
Rensa kycklingen och blanda ihop en god sallad.
Stek på bröden lite snabbt i en stekpanna.
Stek därefter kycklingbitar med grillkrydda, S&P.
Fyll bröden med sallad, kyckling och sås -"kebaben" är serverad!
Serveringsförslag: Om man orkar göra sina egna pita eller brödrullar blir det nog en riktig smaksensation!
Tips: För en helt vitsås, ta bort sambal oelek och chilisås. Dock är det på egen risk för jag tror absolut inte smaken blir den samma då! Kycklingen kan stekas i andra kryddor än grillkrydda efter det egna tycket!