Räksallad med marinerande kikärtor
Då kickar jag igång med ett första recept :) En fräsch sallad som blev en härlig smakupplevelse! Imorgon kommer ett super gott bröd som man exempelvis kan servera till!
2 pers.
- 1 pkt sallad, t.ex. italiensk mix
- 2 tomater
- 1 Avokado
- 1 Mango
- 1 förp räkor i lake
Marinerade kikärtor
- 1 burk kikärtor
- ¼ citron, saft
- 2 msk olja
- 1 pressad vitlök
- 1 krm svartpeppar
- ½ tsk örtsalt alt. ½ tsk salt & fryst persilja
Blanda ihop marinaden med citron, olja, vitlök, peppar och örtkrydda alt. salt och persilja eller varför inte persiljan med örtsaltet! Lägg de avrunna kikärtorna i marinaden.
Förbered salladsingredienserna, skölj, hacka etc. Lägg upp på tallrik.
Fördela kikärtorna över salladen tillsammans med räkorna!
Serverings förslag: En bit nybakat bröd!
Eftersom det blir dressing av kikärtorna tycker jag inte att det krävs någon sås, men om man vill ha det rekommenderar jag en klick keso eller lättkvarg.
Tips: För en matigare sallad koka ca ½ dl quinoa per person och blanda med salladen, gott och proteinrikt!
Källa: http://www.icakuriren.se/Images/Icakuriren/Cache/280/0/108_7735.jpg
Ser väldigt gott ut!