Nyttiga pannkakor - och underbart goda!
Minst lika goda som vanliga pannkakor, det kan min bror gå i godo för, och samtidigt mycket nyttigare! En pannkaksälskares dröm skulle jag vilja påstå :)
Dessa Passar lika bra till frukost, lunch, mellanmål som till middag eller efterrätt beroende på tillbehör!!!
Grundrecept
Ca 2 pers (4 pannkakor).
- 1 dl fiberhavregryn
- 2 ägg
- 1 dl mjölk
- 1 msk linfrön (frivilligt)
- ½ krm salt
- Smör eller dylikt till stekning
Mixa havregrynen med stavmixer till fint mjöl.
Blanda med ägg, mjölk, linfrö och lite salt.
Stek som vanliga pannkakor i smör och servera med önskat tillbehör.
Serverings förslag: Keso/lättkvarg, äppelbitar och kanel. Keso & mangobitar. Lättkvarg/keso och bär. Grädde/glass/gräddfil och sylt. Eller som crêpes med matig räkfyllning eller liknande.
Tips: Mixa havregryn och förvara i en burk i skafferiet så går det snabbare vid tillagning!
Mitt absolut bästa serveringsförslag är med en mosad banan i smeten innan stekning och med gott tillbehör till, en känsla av Ihops magiska pannkakor!
Bananpannkakor
2 pers.
- En satts smet enligt grundreceptet
- 1 mossad banan
Blanda ihop grundreceptet smeten.
Mosa en banan och rör ner i smeten.
Stek som vanliga pannkakor.
Serverings förslag: Keso blandat med kanel, eller lättkvarg med blåbär!
Mycket godare än vanliga pannkakor! Pannkakor i vanliga fall är som en efterrätt, detta är mer som riktig mat :)
Har du testat pannkakor på dinkelmjöl i stället? Mumma!! Som ett tips om man inte "orkar" mixa havregrynen så funkar dinkel bra :)
Tack för tipset! Kan man ha samma recept till dinkelmjöl? Så man kommer undan bakpulver och så tänkte jag... Då är det ju jätte bra :)