Nyttiga frukostmuffins - Perfekt till den sena helgfrukosten!
Goda och matiga scones/muffins som passar bra till en mysig helgfrukost eller vid sidan av en god soppa! Smeten går snabbare att blanda ihop än ugnen att värma upp så de passar även för den late att göra :D
12 st.
- 3 dl fiberhavregryn
- 3 dl siktat dinkelmjöl
- 1 dl Pumpakärnor alt. solroskärnor
- 2 tsk bakpulver
- ½ tsk salt
- 250 g lättkvarg
- ½ dl rapsolja
- 1 dl mjölk
- 2 ägg
Sätt ugnen på 225 g C.
Blanda de torra ingredienserna.
Tillsätt resterande produkter och rör ihop till en jämn smet.
Tillsätt mjölk om smeten är för torr.
Fördela i 12 muffinsformar och strö över lite extra kärnor.
Grädda i mitten av ugnen 13-15 min.
Låt svalna, dela på mitten till en över och en underdel innan servering, avnjut!
Serveringsförslag: Traditionellt med smör, ost och gurka :)
Tips: Smeten går bra att röra ihop kvällen före och förvara i kylskåpet över natten så det bara är att fördela i formar och grädda innan frukosten morgonen efter! Mumma!
Frys in några muffins, gott att ta fram och mikra vid behov!