God Broccoligratäng

Nyttigare variant än de traditionella gratängerna som innehåller kaloririk ostsås etc. Dock är den mycket god och enkel att göra så jag rekommenderar den starkt som ett återkommande inslag i vardagsmatlagningen!

          2 pers

  • 1 Broccoli
  • 2 ägg
  • 1.5 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • Svartpeppar

Sätt ugnen på 225-250 g C.

Dela broccolin i mindre bitar.

Förväll broccolin i saltat vatten, ca 5 min.

Lägg den i ugnsform (ev. med kassler eller skinka/kalkon).

Vispa ägg, mjölk, S&P och häll över broccolin.
Gratiner mitt i ugnen i ca 10-15 min tills den stadgat sig och fått färg.

Serveringsförslag: Som en kassler eller skinka/kalkon gratäng då ingredienserna läggs till i ugnsformen innan gratinering. 

Alternativt som tillbehör till fisk, kött eller något annat istället för exempelvis potatis. Något jag gjorde för några dagar sedan var att ungsteka en laxfilé med ett litet lager färskost vitlök & örter på tillsammans med S&P samt lite rivet citronskal, super gott till denna gratäng var det :)


Tips: Piffa upp gratängen med lite krydda. T.ex. vitlök eller citronskal + saft.  
Lägg till andra grönsaker, exempelvis blomkål!

   



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0