Fillimpa ”dagsibröd”

Det figurerar många versioner av detta recept, i mitt recept är sirapen minskad med 3/4 och vetemjölet uteslutet. Detta är det godaste och enklaste brödet jag känner till. Jag har alltid ett lager i frysen och är det inte nybakat brukar jag köra det lite snabbt i mikron så smöret smälter på! Rekommenderas varmt om man vill undvika affärernas bröd med alla dess möjliga tillsatser! 
         
          Två limpor 

  • Ströbröd
  • 5 dl Dinkelmjöl, fullkorn
  • 5 dl Rågsikt
  • 4 dl Blandgryn och fröer, t.ex. Solrosfrön, linfrö och rågkross
  • 1 tsk salt
  • 4 tsk Bikarbonat
  • 1 l lättfil
  • ½ dl solros eller rapsolja
  • ½ dl mörk sirap

Blanda de torra ingredienserna.

Rör ner fil, olja och sirap. Blanda väl.

Häll upp smeten i två smorda och bröade 1½ l formar (brödformar).

Grädda på 175 g C i ca 100 minuter. Täck med folie efter 30 minuter alternativt minska gräddningstiden något. Enligt en vän kan det då räcka med 55-60 min, men jag vågar inte gå i godo för det då jag själv inte testat :)


Serverings förslag: Nygräddat eller ny- mikrat från frysen!

Tips: Hackade Hasselnötter + Aprikoser eller Valnötter + Russin är gott att byta ut mot blandgryn och fröer alt. kombinera inom 4 dl måttet! 
Frys in brödet i skivor så är det enkelt att ta fram efter behov!


                                   
                                    Källa:
http://4.bp.blogspot.com/_BNlCzr9DNgY/SYBTmy6qGAI/AAAAAAAACvw/Sic5CiXboX0/s400/Fillimpa.JPG


Kommentarer
Postat av: Katta

Det här brödet vill man inte gå miste om, det är SÅ gott! Vart har det varit hela mitt liv?! :D

2012-03-04 @ 16:06:29
Postat av: Storasyster

Underbart gott är vad det är :D

2012-03-04 @ 16:12:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0