Fillimpa ”dagsibröd”
Det figurerar många versioner av detta recept, i mitt recept är sirapen minskad med 3/4 och vetemjölet uteslutet. Detta är det godaste och enklaste brödet jag känner till. Jag har alltid ett lager i frysen och är det inte nybakat brukar jag köra det lite snabbt i mikron så smöret smälter på! Rekommenderas varmt om man vill undvika affärernas bröd med alla dess möjliga tillsatser!
Två limpor

Källa:
http://4.bp.blogspot.com/_BNlCzr9DNgY/SYBTmy6qGAI/AAAAAAAACvw/Sic5CiXboX0/s400/Fillimpa.JPG
Två limpor
- Ströbröd
- 5 dl Dinkelmjöl, fullkorn
- 5 dl Rågsikt
- 4 dl Blandgryn och fröer, t.ex. Solrosfrön, linfrö och rågkross
- 1 tsk salt
- 4 tsk Bikarbonat
- 1 l lättfil
- ½ dl solros eller rapsolja
- ½ dl mörk sirap
Blanda de torra ingredienserna.
Rör ner fil, olja och sirap. Blanda väl.
Häll upp smeten i två smorda och bröade 1½ l formar (brödformar).
Grädda på 175 g C i ca 100 minuter. Täck med folie efter 30 minuter alternativt minska gräddningstiden något. Enligt en vän kan det då räcka med 55-60 min, men jag vågar inte gå i godo för det då jag själv inte testat :)
Serverings förslag: Nygräddat eller ny- mikrat från frysen!
Tips: Hackade Hasselnötter + Aprikoser eller Valnötter + Russin är gott att byta ut mot blandgryn och fröer alt. kombinera inom 4 dl måttet!
Frys in brödet i skivor så är det enkelt att ta fram efter behov!
Källa:
http://4.bp.blogspot.com/_BNlCzr9DNgY/SYBTmy6qGAI/AAAAAAAACvw/Sic5CiXboX0/s400/Fillimpa.JPG
Kommentarer
Postat av: Katta
Det här brödet vill man inte gå miste om, det är SÅ gott! Vart har det varit hela mitt liv?! :D
Postat av: Storasyster
Underbart gott är vad det är :D
Trackback