Enkel pestosallad

Älskar man som mig pesto, soltorkade tomater och fetaost så är detta något att rekommendera! Rätten går snabbt att slänga ihop och oftast har jag tillräckligt med ingredienser hemma för att få ihop en version då matförrådet tryter. 

Salladen går enligt mig även bra att ha med och äta kall till lunch om det inte finns möjlighet att värma. En enkel favorit som jag gång på gång konstaterar hur god den är trots sin enkelhet. 
 

          2 pers

  • Fullkornsbulgur för två
  • Ca 1 msk grön pesto
  • (Cocktail)tomater
  • Soltorkade tomater
  • 1 avokado
  • ½ förp fetaost
  • ½ pkt färsk ruccola eller spenat
  • S&P

 

Koka bulgur enligt förp.

Blanda pesto med bulguren efter eget tycke.

Blanda ner skurna tomater, avokado och fetaost samt den sköljda salladen.

S&P och smaka av!
 

Serverings förslag: Vegetariskt som den är eller tillsammans med kyckling.


Tips:
Variera grön pesto med röd! Runda eventuellt av pestosmaken genom att blanda ut keso eller lättkvarg med pesto-bulguren. Lyxa till det med grissini eller färsk basilika i salladen.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0