Egna Crackers/chips!
Jag har tagit lite sommarlov nu med mina recept, men detta måste jag dela med mig av oavsett! Beroendeframkallande godbitar som är enkla att göra och blir uppskattade av många! De är hårda, spröda och salta, perfekta till dessertostar eller att snacka på istället för chips! Detta recept finns det många som kan gå i godo för!
• 2 dl majsmjöl
• 1 dl solroskärnor (osaltade)
• ½ dl sesamfrön
• ½ dl Hela linfrön
• 1 dl polenta
• ½ tsk salt
• 2 dl kokande vatten
• ½ dl rapsolja
• Flingsalt
Sätt ugnen på 150g C.
Blanda alla torra ingredienser.
Rör ner olja och kokande vatten.
Dela upp smeten på två bakplåtspapper.
Lägg ett bakplåtspapper ovanpå smeten och kavla sedan ut (annars fastnar smeten på kaveln).
Överför bakplåtspapperna på två plåtar och ta försiktigt bort de översta.
Skär rutor med en pizza slicer och strö över flingsalt.
In i ugnen ca 1h, låt svalna och dela!
Serverings förslag
Till diverse dessertostar eller att snacka på som chips.
Tips
Det går att grädda båda plåtarna samtidigt på olika nivåer, men det kan vara bra att sänka graderna något och möjligen ta ut dem en stund innan utsatt tid.