Förtydligad kritik mot nyckelhålsmärkningen

Vill förtydliga min "kritik" mot nyckelhålsmärkningen i förra inlägget, då jag menar att man alltid bör läsa på innehållsförteckningarna för att vara säker på att det man stoppar i sig verkligen är nyttigt! 

Att jag inte tycker att man blint ska se till nyckelhålsmärkningen är pga. dessa exempel på vad nyckelhålsmärkta produkter faktiskt kan innehålla: 

• En skinkprodukt som gjorts på sammanpressade skinkbitar plus mald skinka, ”rökts” med ett aromämne, försetts med fem e-nummer – inklusive e452, som ska binda det vatten som blandats ned i skinksmeten – och dessutom fått en dos av såväl vanligt socker som druvsocker.

• Tunna skivor av rökt kalkon med lika många e-nummer som skinkan och därtill smakförstärkaren jästextrakt som ska kompensera för den låga kötthalten (79 procent) och det myckna vattnet, som turligt nog för tillverkaren inte behöver preciseras närmare.

•Lätt & Lagom Omega 3 med vatten som huvudingrediens, smörsmak från aromämne och sammanlagt sju tillsatser.

•Ett fullkornsbröd med sirap, socker och fyra e-nummer.

•En hälsoyoghurt med lika mycket socker som jordgubbar och ett aromämne för att få till bärsmaken.

Källa: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/farre-vill-ha-nyckelhalsmat_6813203.svd

Dock menar jag inte att man inte kan äta dessa produkter. Det är mest det att man ska vara medveten så man inte lurar sig och tror att de man äter faktiskt är nyttigt då det inte är det...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0