Åregrytan med saffran & Lax

En gryta som höll på att bli en salt & peppar katastrof i Åre, men som vände och blev en succé trots att den serverades mellan afterskiin och bygget :) Den är väl värd att testa kan jag lova, den går snabbt att tillaga och man blir inte besviken över smaken om man gillar ingredienserna!


          2 pers

  • Olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 Röd paprika
  • ½ paket saffran
  • 500 g krossade tomater
  • 1 dl mjölk
  • ¼ citron, saft
  • Ca 1 tsk salt
  • Svartpeppar
  • 2 laxfiléer  

 

Pressa vitlöken och fräs i olja, tillsätt tärnad paprika och saffran, rör runt.

Tillsätt tomater, mjölk, citronsaft och salt.

Koka upp och sjud ca 10 min.

Tärna laxfilerna och låt sjuda med ca 5 min. Smak av med peppar.

Färdig att avnjutas!

 

Serverings förslag: En klick lättkvarg, en bit osötat bröd och sallad på en tallrik vid sidan av.

 

Tips: För en ännu matigare gryta, koka med linser eller ytterligare grönsaker som exempelvis morötter! Eller tärna i lite kokt potatis.

Variera fisken med exempelvis torsk eller skaldjur!



 

 
Källa: http://www.alltommat.se/recept/Laxgryta-med-dillfro-5392


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0