Åregrytan med saffran & Lax
En gryta som höll på att bli en salt & peppar katastrof i Åre, men som vände och blev en succé trots att den serverades mellan afterskiin och bygget :) Den är väl värd att testa kan jag lova, den går snabbt att tillaga och man blir inte besviken över smaken om man gillar ingredienserna!
2 pers
- Olivolja
- 1 vitlöksklyfta
- 1 Röd paprika
- ½ paket saffran
- 500 g krossade tomater
- 1 dl mjölk
- ¼ citron, saft
- Ca 1 tsk salt
- Svartpeppar
- 2 laxfiléer
Pressa vitlöken och fräs i olja, tillsätt tärnad paprika och saffran, rör runt.
Tillsätt tomater, mjölk, citronsaft och salt.
Koka upp och sjud ca 10 min.
Tärna laxfilerna och låt sjuda med ca 5 min. Smak av med peppar.
Färdig att avnjutas!
Serverings förslag: En klick lättkvarg, en bit osötat bröd och sallad på en tallrik vid sidan av.
Tips: För en ännu matigare gryta, koka med linser eller ytterligare grönsaker som exempelvis morötter! Eller tärna i lite kokt potatis.
Variera fisken med exempelvis torsk eller skaldjur!
Källa: http://www.alltommat.se/recept/Laxgryta-med-dillfro-5392